marți, 3 septembrie 2013

Alegeri diecezane - Apel candidaturi

Adunarea Generală diecezană alege membrii Consiliului de conducere cu mandat pe o perioadă de trei ani.
Comitetul Director al Acţiunii Catolice Iaşi este format din preşedinte şi trei vicepreşedinţi (câte unul pentru fiecare sector). Împreună cu coordonatorii zonali (zonele Iaşi, Roman şi Bacău) formează Consiliul Diecezan. Cele trei sectoare vor avea câte un responsabil în fiecare zonă, aceştia împreună cu coordonatorii zonali şi preşedinţii parohiali vor forma Consiliul zonal.

Membrii Consiliului de conducere sunt:
1. Preşedintele
Preşedintele asociaţiei Acţiunea Catolică este ales prin vot, de către Adunarea Generală diecezană. El are următoarele atribuţii: convoacă şi conduce lucrările Adunării Generale şi ale Consiliului Diecezan, coordonează şi reprezintă Asociaţia în relaţiile cu terţii, persoane fizice sau juridice, precum şi în faţa instanţelor judecătoreşti, în mod direct sau indirect prin delegat, semnează în numele Asociaţiei toate documentele inclusiv cele legate de patrimoniu, propune secretarul şi cere consensul Adunării Generale, îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute în Statut sau stabilite de Adunarea Generală.
Profilul ideal al candidatului: Membru al Acţiunii Catolice care are  minim 20 ani, implicat în asociaţie cu o participare activă, dispus să aloce un timp săptămânal (peste 15 ore) pentru conducerea şi dezvoltarea Asociaţiei, cu abilităţi de a coordona, dezvolta şi conduce activităţile Asociaţiei. Este de preferat ca să fi îndeplinit responsabilităţi parohiale în anii precedenţi.

2. Vicepreşedinţii
Vicepreşedinţii sunt aleşi prin vot de către responsabilii parohiali sectoriali pentru o perioadă de trei ani şi au următoarele atribuţii: promovează şi coordonează activitatea sectorului copii, tineri, adulţi la nivel diecezan, convoacă echipa de lucru sectorială pentru programare şi evaluare, participă la întâlnirile Consiliului Diecezan.
Profilul ideal al candidatului: Membru al Acţiunii Catolice care are minim 18 ani, implicat în asociaţie cu o participare activă și constantă în unul din sectoare, dispus să aloce un timp săptămânal (peste 10 ore) pentru conducerea şi dezvoltarea Asociaţiei, cu abilităţi necesare pentru activităţile specifice sectorului.

3. Secretarul
Secretarul este ales de Adunarea Generală diecezană şi are următoarele atribuţii: răspunde de întocmirea şi valabilitatea proceselor verbale, veghează la legalitatea şedinţelor tuturor organelor decizionale ale Asociaţiei, ţine evidenţa datelor de contact ale membrilor şi a tuturor documentelor primite sau transmise de Asociaţie şi îndeplineşte oricare din atribuţiile conferite de Adunarea Generală sau Comitetul Director.
Profilul ideal al candidatului: Membru al Acţiunii Catolice implicat în asociaţie cu o participare activă, dispus să aloce un timp săptămânal (peste 10 ore) pentru activitatea specifică secretariatului, având abilităţi necesare pentru aceasta.

4. Administratorul
 Administratorul este ales de Adunarea Generală diecezană şi are următoarele atribuţii: verifică modul în care este administrat patrimoniul Asociaţiei, întocmeşte rapoarte şi le prezintă Adunării Generale, îndeplineşte orice alte atribuţii ce îi revin potrivit legii, prezentului Statut şi Regulamentului de Ordine Internă.
Profilul ideal al candidatului: Membru Acţiunii Catolice care are minim 18 ani, implicat în asociaţie cu o participare activă și constantă în unul din sectoare, dispus să aloce un timp săptămânal (peste 10 ore) pentru conducerea şi dezvoltarea Asociaţiei, cu abilităţi necesare pentru activităţile Asociaţiei.

5. Coordonatorul zonal
Coordonatorul zonal este ales prin vot de Adunarea Generală pentru o perioadă de trei ani şi are următoare atribuţii: convoacă Consiliile zonale şi coordonează activitatea zonală, menţine legătura cu preşedinţii parohiali, participă la Consiliile Diecezane, reprezintă zona în cadrul Consiliului Diecezan.
 Profilul ideal al candidatului: Membru Acţiunii Catolice care are minim 18 ani, implicat în asociaţie cu o participare activă și constantă în unul din sectoare, bun cunoscător al zonei pe care o reprezintă, dispus să aloce un timp săptămânal (peste 10 ore) pentru conducerea şi dezvoltarea Asociaţiei, cu abilităţi necesare pentru activităţile asociaţiei.

6. Responsabilul zonal-sectorial
Responsabilul zonal-sectorial este ales prin vot de responsabilii parohiali sectoriali pentru o perioadă de trei ani şi are următoarele atribuţii:  promovează şi coordonează activitatea sectorului de care este responsabil (copii, tineri, adulţi) la nivel zonal, participă la întâlnirile de echipă ale sectorului pe care îl reprezintă, stabileşte împreună cu responsabilii parohiali tematica întâlnirilor zonale, menţine legătura cu coordonatorul zonal.
Profilul ideal al candidatului: Membru al Acţiunii Catolice care are minim 18 ani, implicat în asociaţie cu o participare activă și constantă în unul din sectoare, dispus să aloce un timp săptămânal (peste 10 ore) pentru conducerea şi dezvoltarea Asociaţiei, cu abilităţi necesare pentru activităţile asociaţiei.

Formularul pentru înscrierea candidaturilor poate fi accesat aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu