marți, 3 septembrie 2013

Alegerile parohiale

Fiecare asociaţie parohială se va întruni în Adunarea Generală parohială în perioada 15-30 septembrie 2013, în cadrul căreia vor realiza alegerea noului Consiliu parohial.

Paşii de parcurs în vederea alegerilor parohiale:

1. Studierea articolelor 13-32 din Statutul Acţiunii Catolice şi a normelor 31-35, 45-52 din Regulamentul Acţiunii Catolice de către membrii Consiliului parohial al asociaţiei;

2. Stabilirea datei şi a orei de desfăşurare a Adunării Generale parohiale de către Consiliul director parohial, de comun acord cu asistentul spiritual parohial; 

3. Convocarea Adunării Generale parohiale este realizată de către preşedintele parohial. La Adunarea Generală parohială participă toţi adulţii, tinerii şi responsabilii sectorului copii (animatori şi educatori) care şi-au manifestat dorinţa de a fi membri în anul asociativ 2013-2014 completând cererea de adeziune, prezent fiind şi asistentul spiritual parohial. Lista cu toți cei care au completat aceste cereri va fi adusă la Adunarea Generală diecezană din ziua de 12 octombrie 2013. Membrii simpatizanţi ai asociaţiei trebuie să completeze şi ei o cerere de înscriere în asociaţie în care trebuie specificat statutul lor de simpatizant;

4. Adunarea Generală parohială:
  • alege preşedintele parohial, vicepreşedintele, secretarul şi administratorul, care fac parte din Comitetul director. Propunerea preşedintelui poate să fie făcută dintre membrii care sunt înscrişi în asociaţie de cel puţin doi ani. În parohiile care depun adeziunea pentru prima sau a doua oară se va avea în vedere activitatea pe care persoana candidată a desfăşurat‑o în ultimii doi ani în parohie. În alegerea secretarului şi a administratorului se va ţine cont şi de propunerea preşedintelui. În parohiile cu un număr mic de membri o persoană poate cumula două funcţii;
  • confirmă responsabilii sectoarelor copii, tineri şi adulţi, care fac parte din Comitetul director. Aceşti responsabili sunt aleşi de către sectoarele respective.
  • alege responsabilii laturilor liturgică, formativă, caritativă, cultural-recreativă care, împreună cu comitetul director, formează Consiliul parohial al Acţiunii Catolice. Procedura alegerilor este coordonată de secretarul parohial.

5. Modalitatea de vot:
  • Alegerea poate avea loc pe bază de propuneri deschise şi  motivate. Votul se face în mod secret până se va întruni majoritatea cerută. Un proces verbal va fi redactat cu privire la deciziile luate în Adunarea Generală parohială.
  • Preşedintele parohial ales trebuie confirmat de către părintele paroh.
  • Până la data de 30 septembrie 2013 preşedintele parohial va trimite datele de contact ale noului Consiliu director parohial pe adresa actiuneacatolica@gmail.com.    
Respectarea cu responsabilitate a normelor mai sus menţionate contribuie la misiunea Acţiunii Catolice de a fi în slujba Bisericii nu în mod superficial, dispersat şi dezorganizat, ci într-un mod structurat şi clar, aşa cum, de altfel, este şi Biserica!               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu